Întrebări frecvente și răspunsuri

Întrebări frecvente și răspunsuri

Denisa Denisa 5 aprilie 2023 Delta Dunarii

Pentru că delta nu e o destinație prea cunoscută și are atâtea particularități, cei care plănuiesc o vacanță în Delta Dunării au diferite nelămuriri, pe care încercăm să le clarificăm aici.

1. În Crișan nu se poate ajunge cu mașina. Vezi Cum ajungi la Crișan. Există localități la intrarea în deltă, unde se poate ajunge cu mașina, dar noi recomandăm o experiență autentică, în inima deltei.

2.Avem pachete cu demipensiune (mic dejun și cină) sau pensiune completă (mic, dejun, prânz și cină). Sigur că poți lua doar cazare cu mic dejun, dar trebuie să știi că în deltă nu prea sunt restaurante. Oaspeții mănâncă la pensiunile la care sunt cazați.

3.Nu avem meniu a la carte. Respectăm rețetele tradiționale din Delta Dunării, iar asta înseamnă slow cooking. Discutăm seara cu oaspeții noștri propunerea noastră, în funcție de ce pește proaspăt ne aduc pescarii.

4.Avem variante simple și pentru cei care nu mănâncă pește, dar noi vă recomandăm să încercați gastronomia specială a deltei. Peștele de aici e pește sălbatic, are alt gust decât cel de crescătorie cu care suntem obișnuiți la oraș, pentru că se hrănește natural și se mișcă liber.

5.Excursiile le facem dimineața și după-amiaza, ca să evităm orele prânzului, când arde soarele. Atunci poți sta la piscină în oricare dintre cele două pensiuni, pentru că de-asta ți-ai luat cazare cu piscină în Delta Dunării :)))

6.Excursiile cu barca durează 3-4 ore pentru că suntem aproape de orice obiectiv: Pădurea Letea, Pădurea Caraorman, lacuri și canale – aici sunt mai multe trasee. Singura excursie mai lungă o facem vara la Sulina, ca să vă rămână timp de stat pe plajă.