2022

Tabăra de pictură de la „Pensiunea Doi Căpitani” din Crișan a ajuns la a cincea ediție. Șase pictori români consacrați, coordonați de Marius Tița, se reunesc în perioada 15-22 mai pentru a crea lucrări inspirate din peisajul Deltei Dunării.

Citeste tot articolul pe modernism.ro

Ammar Alnahhas este originar din Siria, are studii de sculptura la Damasc, s-a stabilit in Romania, unde traieste, creeaza si expune. “Majoritatea simbolurilor din tablourile mele sunt inspirate din sate si istoria lor: pestele reprezinta sensul vietii, iar

Citeste tot articolul pe ziarulacum.ro

Tabara de pictura de la “Pensiunea Doi Capitani” din Crisan a ajuns la a cincea editie. Sase pictori romani consacrati, coordonati de Marius Tita, se reunesc in perioada 15-22 mai pentru a crea lucrari inspirate din peisajul Deltei Dunarii.

 

Citeste tot articolul pe ziare.com

„Am inițiat acest proiect în 2015, pentru a promova artiști importanți ai momentului, folosind condițiile generoase oferite de „Pensiunea Doi Căpitani” și peisajul Deltei. Încă de la început mi-am propus ca subiectul să ajungă pe marile simeze și în expozițiile personale ale participanților.” spune curatorul taberei, Marius Tița, critic de artă.

Citeste tot articolul pe ziaruldetulcea.ro

Ștefan Pelmuș este unul dintre cei mai apreciați pictori contemporani, creația sa fiind recunoscută prin profunda originalitate și exprimarea intensă cu simboluri și construcții personale. A avut expoziții personale în galerii și muzee din Romania, Franța, Germania, Israel, Canada, Austria, Chile și Brazilia.

Citeste tot articolul pe stirilazi.ro

Ammar Alnahhas, Ștefan Pelmuș, Lucia Juncu, Marinela Măntescu, Simona Pascale, Mugur Popa, artiști consacrați ai artei contemporane, coordonați de criticul de artă Marius Tița, se vor întâlni pentru a cincea oară în cadrul unei tabere de pictură în Delta Dunării, județul Tulcea.

Citeste tot articolul pe propagarta.ro

2021

Cam pe la mijlocul canalului-braț al Dunării se află localitatea Crișan, cu case pe o faleză lungă și dreaptă, case aliniate pe o parte și cu fluviul, cu mărgele din debarcadere, pe partea opusă. În jumătatea dinspre Sulina a localității se află pensiunea ”Doi căpitani”, cu o terasă prietenească la stradă și cu dotări ce se descoperă pe măsură ce pătrunzi în acest spațiu ca o oază de sejur binecuvântat.

Citeste tot articolul pe artinfonews.ro

Vă invităm, acum, într-unul dintre cele mai faine locuri de la noi, în Delta Dunării, locul unde distanțarea socială se face de la sine. Și dacă tot ajungeți pe acest tărâm de basm, vă recomadăm să vă cazați la pensiunea ,, Doi Căpitani”, una dintre cele cochete locații din zonă. Veți avea parte de răsfăț și relaxare. Sunt apartamente mari, aerisite, cu aer condiționat, iar atracția locului este, evident, piscina, dar și mâncarea tare bună, cu pește din belșug.

Citeste tot articolul pe calatorinbascheti.ro

2020

La Crișan am mai fost acum vreo 18 ani, tot într-o vară. Nu doar la Crișan; am fost și la Enisala, și la Gura Portiței unde am dormit pe plajă – eram în delegație pentru revistă, trebuia să ne întoarcem cu fotografii și povești, iar dormitul pe plajă, sub cerul liber, părea ceva foarte cool. N-aveam cort, n-aveam nici măcar o bluză cu mâneci lungi. Am înghețat, desigur, atunci a fost oribil și am decis să nu mai fac așa ceva niciodată, dar a rămas o amintire care mă face să zâmbesc.

Citeste tot articolul pe maracoman.ro

Uitasem cât de mult îmi place să stau pe malul apei cu o undiță în mână și cât de tare apreciază bietul meu creieraș (mă rog, cât o mai fi rămas din el) liniștea aia perfectă și modul în care ești acolo și nu te mai intersează nimic altceva. Da, știu că există oameni care nu înțeleg treaba asta, nu-i condamn, dar pentru mine pescuitul este unul dintre cele mai relaxante lucruri care s-au inventat vreodată pe planeta Pământ.

Citeste tot articolul pe mihaivasilescublog.ro

2019

Excursii cu barca sau caiacul, peisaje încântătoare, bucate tradițonale și, poate cel mai important liniștea inexistentă în marile orașe sunt doar câteva dintre ingredientele cu care pensiunea „Doi Căpitani” nu numai vă va schimba percepția despre vacanțele în Delta Dunării, dar vă va face să vă îndrăgostiți iremediabil de aceste locuri.

Citeste tot articolul pe RevistaBiz.ro

Uneori, atunci când ne vezi muncind, ai spune că facem orice altceva: râdem, povestim, mâncăm dulciuri multe și, uneori, ne mai și deplasăm în locuri perfecte pentru o vacanță de câteva zile.

Așa ne-am pregătit și pentru ediția de iunie, pentru care am mers în Delta Dunării, unde am cunoscut un loc căruia mai ales oamenii îi dau un farmec aparte – Pensiunea Doi Căpitani.

Citeste tot articolul pe marieclaire.ro

E o exagerare să spun Delta Dunării în mai. O bucată din Delta Dunării, așa cum s-a văzut prin obiectivul nostru.

După foarte mult timp pentru mine am revenit în Deltă. Amicii ne povestiseră despre cât de frumoasă și verde este în luna mai. Trecuse însă prea mult timp de la ultima vizită și nu știam nici noi ce așteptări să avem.

Citeste tot articolul pe lipa-lipa.ro

De fiecare dată când încerc să povestesc despre un loc pe care l-am vizitat, mă găsesc frustrat de incapacitatea de a transmite cu acuratețe ce-am simțit.

Am petrecut cinci zile într-o minune a naturii, iar câteva rânduri de blog sunt inutile.

Citeste tot articolul pe tomanicolau.ro

V-am mai zis de Pensiunea Doi Căpitani din Crișan, din mijlocul Deltei. V-am mai explicat cât e de frumos, v-am mai arătat poze, dar acum vreau să vă las aici motivele pentru care m-am bucurat de zilele astea aici:
1.storceagul de somn, 2. borșul de pește, 3. ciorba de perișoare, 3. plachia de crap

Citeste tot articolul pe noi3.life

2018

Hârlețul mușcă adânc din pământul îmbibat cu apă. Pe ici, pe colo, mici ochiuri de apă mai amintesc de Dunărea revărsată peste maluri, cu nici două săptămâni înainte.

Vasile întoarce brazdele la foc continuu. Intru în vorbă cu el. Doar noi doi suntem în grădina din spatele pensiunii Doi Căpitani din Crișan, Delta Dunării. El trezit cu noaptea în cap cu treabă, eu trezit ca turistul pe care deja îl încearcă bătrânețile și nu mai poate dormi.

Citeste tot articolul pe Cristian China Birta.ro

A 15-a Tabără de Fotografie pentru Bloggeri (a 7-a la care am participat eu) s-a petrecut din nou în Deltă, în Crișan, la Pensiunea Doi Căpitani, un loc tare drag mie, gazda a nu mai puțin de trei TFB-uri până acum, iar o zi din cele trei pe care le-am stat acolo a fost una pe care n-o să o uit vreodată, nu că s-ar fi întâmplat ceva deosebit, ci pur și simplu pentru că mi-a dat o stare pe care îmi doresc să o pot avea în fiecare zi.

Citeste tot articolul pe danbyron.ro

Dacă vreți o destinație de vacanță excepțională în România, sfatul meu e să luați în considerare pensiunea Doi Căpitani din Delta Dunării. Am fost zilele trecute pentru al treilea an consecutiv acolo și vă pot spune că sunt uimit de calitatea serviciilor lor, care parcă sunt tot mai bune.
Citeste tot articolul pe sutu.ro

Au trecut 2 săptămâni de când m-am întors dintr-un weekend în Delta Dunării cu familia. De atunci tot prelucrăm amintiri și fotografii, parcă niciodată nu a fost așa de intens totul.

Citeste tot articolul pe Florina Badea

2017

Mergem des în Delta Dunării, probabil de 10-15 ori pe an, iar dacă ar fi să facem un top al cazărilor noastre preferate în Deltă, pe primele două locuri s-ar afla Pensiunea Doi Căpitani, iar pe al treilea – cortul.

Citeste tot articolul pe Noi3.life

Dacă-ți dorești să descoperi Delta liniștită, însorită blând și sălbatică, atunci ar fi bine să te gândești la luna mai. Nu e tocmai perioada concediilor și vacanțelor, dar tocmai asta ar trebui să te bucure.

Citeste tot articolul pe Revista Tango

Uau, ce an plin, ce locuri frumoase am descoperit în România, ce pensiuni cu farmec, ce oameni speciali! Toate astea mă fac să trag aer în piept și să spun încă o dată ce norocoși suntem că putem cutreiera țara asta frumoasă în lung și-n lat!

Citeste tot articolul pe Blogintandem.ro

Săptămâna trecută, am fost în Delta Dunării timp de vreo cinci zile. Prima oară când ajung pe-acolo, că am văzut mai multă Europă decât Românie. Eu încă n-am ajuns la Cluj şi la Timişoara, dar bine c-am văzut Spania şi Portugalia de câte vreo trei ori.

Citeste tot articolul pe Subiectiv.ro

Sunteţi pescar pasionat sau cochetaţi cu ideea de birdwatching? Vă place Delta şi vă doriţi să petreceţi cât mai mult timp în natură? Vă propunem trei destinaţii în Delta Dunării pentru acest sezon. Dacă vă doriţi să descoperi Delta liniştită, însorită blând şi sălbatică, atunci ar fi bine să vă gândiţi la luna mai. Nu e tocmai perioada concediilor şi vacanţelor, dar tocmai asta ar trebui să vă bucure.

Citeste tot articolul pe Life.ro

2016

Pensiunea Doi Căpitani este un rai pentru iubitorii de pește gătit în fel și chip. Tot aici am mâncat cele mai bune icre din viața mea. Sergiu și Ariel sunt singurii care nu mănâncă din astea, pentru ei s-a gătit separat.

Citeste tot articolul pe Dan Byron.ro

E minunată delta. Chiar dacă trebuie să te trezești la 04:00 pentru a prinde răsăritul de pe un lac, după un drum de 20 de minute pe barcă, la viteză mare, într-un vânt și un frig care te fac să plângi cu vorbe pentru câteva clipe.

Citeste tot articolul la Andrei Cismaru

Pentru mine emoția a început de când am citit anunțul pentru concursul de fotografie de pe pagina Foto Union și a ținut până în momentul în care am ieșit din casă, cu bagajele făcute pregătite pentru Delta Dunării. Pentru că, odată ajunsă acolo, emoțiile s-au transformat în trăiri, căutări și lecții de fotografie. Și de viață, de ce nu.

Citeste tot articolul la Ionela Lungu

Noi am stat doar patru zile acolo. Dar n-aș mai fi plecat. Pentru că n-a fost ceva care să nu-mi placă acolo. Cu siguranță am să revin la Doi Căpitani.

Citeste tot articolul la Sutu

„Omul sfințește locul”. Da, am găsit locul, dar și oamenii, care se încadreaza perfect cu acest proverb. Am câteva ore de când am ajuns din tabara de fotografie organizată de Foto Union în Crișan, Tulcea, la Pensiunea Doi Căpitani.

Citeste tot articolul pe 76fm.wordpress.com

Se iau 12 bloggeri/istagrammeri/pasionaţi de fotografie şi se duc într-un sat liniştit din Delta Dunării, pe numele lui Crişan. Te–ai gândi că un sătuc cu o singură stradă nu are multe de oferit, mai ales când mergi cu scopul de a fotografia şi de a imortaliza poveşti. Ei bine, nu este deloc aşa.

Citeste tot articolul la Chineata

Delta Dunării nu te încarcă cu nimic. Te face să te simți mic și nesemnificativ. Îți arată că ești neimportant, că te poți duce dracului fără ca universul să-și schimbe cursul firesc. Îți arată că cei cincizeci, șaizeci, șaptezeci, o sută de ani ai tăi sunt, cel mult, un fir alb în părul des al unui înțelept care tace și iartă, pentru că știe mai bine.

Citeste tot articolul la Toma Nicolau

Am “rătăcit” prin Delta Dunării doar 3-4 zile, așa că probabil că n-am apucat să văd “adevărata față” a Deltei, dar printre fotografiile pe care le voi lăsa aici o să aștern și câteva gânduri despre acest loc despre care tot aud încă din generală. Mai ales că am dat Capacitatea la Geografie …

Citeste tot articolul la Arielu

2015

Ok, not today, not today, today I even look cute-ish. And today I`m sharing with you my Danube Delta adventure. It was such a peaceful and relaxing one for Serban and I. And look – I even wore color. A?

Citeste tot articolul la Ana Morodan

Delta a fost mereu o inspirație pentru pictori, pentru cei ce caută culoarea în nuanțe armonioase și valențele peisajului discret.

Citeste tot pe Artinfonews – Pictori la Doi Căpitani în Deltă

Delta Dunarii este unul din acele locuri binecuvantate unde natura ne permite sa-i admiram salbaticia in toata frumusetea si plenitudinea sa, intr-un peisaj ireal: salcii cu trunchiurile cufundate in apa si coroane imense ce se imbina in tunele de un verde crud, nuferi albi si galbeni ce plutesc in voie, cu florile deschise catre soare, pasari gratioase, majoritatea specii rare, ori broaste care canta-n legea lor brotaceasca prin aerul jilav.

Citeste tot pe spalivingblog.com

Capul bunătăților artistice petrecute la pensiunea Doi capitani pare a fi Tița Marius, curator și selecționer, care s-a bucurat de complicitatea totală și esențială a celor doi căpitani, Denisa și Răzvan Mocanu.

Citeste tot pe Artinfonews – Fapte de pictură în Deltă

2014

Cum scriam acum cateva zile, urma sa merg pentru prima oara in viata in Delta Dunarii. A fost o surpriza pentru multi, dar motivul e simplu. Eu sunt alergic, iar cand ma musca un tantar, iritatiile ajungeau la dimensiuni astronomice. Sau aproape :).

Citeste tot articolul la Imperator Travel

Înainte de orice trebuie să-ți spun că m-am bucurat tare mult să aflu că în Delta Dunării nu se acordă autorizații de construire clădirilor care nu au acoperiș de stuf.

Citeste tot articolul la Adela Parvu

Nu stiu daca se intampla la fel la toata lumea, dar, pentru mine, Delta Dunarii a avut un efect de somnifer. De mult nu m-am mai trezit dupa ora 10, nici macar in weekenduri la Bucuresti.

Citeste tot articolul la Imperator Travel