Cum ajungi la Crișan, la cea mai frumoasă pensiune din Delta Dunării

Cum ajungi la Crișan, la cea mai frumoasă pensiune din Delta Dunării

Denisa Denisa 1 februarie 2023 Delta Dunarii, Vacanta

Nu, nu se poate ajunge cu mașina. Suntem în mijlocul Deltei Dunării și accesul se face numai pe apă. Nici să pui mașina pe barjă nu îți recomandăm, prețul e prea mare. Nici să te duci la intrarea în deltă, în localitățile în care poți ajunge cu mașina. Delta autentică e aici, în satul dintre ape.

Spuneam că la Crișan ajungi pe apă, făcând o frumoasă excursie cu barca de la Murighiol, care durează puțin peste o oră. Vii pe canale înguste și prin lacuri, vezi nuferi și păsări, chiar pelicani, dacă ai puțin noroc.

Mașina se lasă în Murighiol, într-o parcare cu plată, păzită: parcarea Star 2000 sau Marex. Ambele sunt pe google maps, vorbim înainte în care dintre ele vă așteaptă barca noastră, în funcție de cât de sus e nivelul apei.

Dacă ești mai grăbit și vrei să scurtezi drumul, adică să eviți cei 40 km în plus de la Tulcea la Murighiol, te oprești în Tulcea, lași mașina la Port Aval (parcare cu plată, închisă, cu pază) și de acolo te urci într-una dintre bărcile de la Travel Delta Star sau altă firmă de transport în comun, care are curse din 2 în 2 ore. În prealabil, faci o rezervare telefonică în care specifici că vrei să fii îmbarcat de la Port Aval.

Există și varianta transportului privat. Dacă vii într-un grup mai mare, vei ieși la un preț similar cu transportul în comun. Atunci, suni la Mian Tour, stabiliți împreună ora la care să vă aștepte barca în Tulcea și ați pornit spre cazare în Delta Dunării.

Într-o oră, ajungi la Crișan. Bărcile te lasă la pontonul pensiunii noastre din deltă, unde te așteaptă o masă pescărească cum numai noi știm să pregătim.

Hai, sună să-ți faci o rezervare și vino într-o vacanță în Delta Dunării ! Ne ocupăm noi de cazare, piscină, excursii și ce ți-ai mai putea dori.