De ce să alegi cazare în satul Crișan

De ce să alegi cazare în satul Crișan

Am ales satul Crișan pentru poziția lui, pentru că se află chiar în mijlocul Deltei Dunării și poți ajunge ușor, cu barca în principalele puncte de interes pentru turiști: pădurea Letea, Pădurea Caraorman, lacuri și canale din zona sălbatică a deltei, Sulina, Sfântu Gheorghe.

Satul Crișan este o veche așezare pescărească, care s-a adunat pe locul pe care se află astăzi în anii 1890, când grindul a fost înălțat cu mâlul și nisipul excavate la construcția actualul braț navigabil Sulina.

Și în prezent Crișan este comuna cu cea mai mare pondere a populației formată din pescari, aproape 25%. Din comuna Crișan, fac parte și satele Caraorman și Mila 23. Asta înseamnă că avem surse de pește proaspăt 🙂

Ce poți face în Crișan ?

Satul se întinde pe o faleză cu lungimea de 7 km, este o limbă de pământ situată între Dunăre și un mic canal.

În primul rând, poți face excursii cu barca. Ai ajuns în inima deltei, ai găsit cazare în pensiunea noastră frumoasă, nu-ți rămâne decât să explorezi delta sălbatică.

Seara, te poți plimba pe faleză, să te bucuri de casele și pensiunile cu arhitectură tradițională, sau pe digul din spatele pensiunii, să te bucuri de fauna și flora deltei.

Pe lângă cadrul natural, satul Crișan te atrage cu aerul curat, pentru că nu sunt mașini în Crișan, este singurul sat din deltă în care circulația lor e interzisă.

Poți să vizitezi Centrul turistic și Obeliscul, monumentul ridicat în cinstea regelui Carol I, cel care a inaugurat în 1894 canalul navigabil Sulina.

Spuneam că am ales satul Crișan pentru că este exact în mijlocul deltei, dar, în timp, am descoperit farmecul lui tihnit și al oamenilor săi: un sat în care timpul s-a oprit în loc, cu oameni primitori și calzi, bucuroși să povestească cu turiștii care le trec prin fața porții.

Vă așteptăm să-i cunoașteți ! Sună sau scrie un email și fă-ți rezervare la pensiunea Doi Căpitani din Crișan.

0 Comments

Leave your reply