Media

Apariții media

2020

La Crișan am mai fost acum vreo 18 ani, tot într-o vară. Nu doar la Crișan; am fost și la Enisala, și la Gura Portiței unde am dormit pe plajă – eram în delegație pentru revistă, trebuia să ne întoarcem cu fotografii și povești, iar dormitul pe plajă, sub cerul liber, părea ceva foarte cool. N-aveam cort, n-aveam nici măcar o bluză cu mâneci lungi. Am înghețat, desigur, atunci a fost oribil și am decis să nu mai fac așa ceva niciodată, dar a rămas o amintire care mă face să zâmbesc.

Citeste tot articolul pe maracoman.ro

2019

Excursii cu barca sau caiacul, peisaje încântătoare, bucate tradițonale și, poate cel mai important liniștea inexistentă în marile orașe sunt doar câteva dintre ingredientele cu care pensiunea „Doi Căpitani” nu numai vă va schimba percepția despre vacanțele în Delta Dunării, dar vă va face să vă îndrăgostiți iremediabil de aceste locuri.

Citeste tot articolul pe RevistaBiz.ro

Uneori, atunci când ne vezi muncind, ai spune că facem orice altceva: râdem, povestim, mâncăm dulciuri multe și, uneori, ne mai și deplasăm în locuri perfecte pentru o vacanță de câteva zile.

Așa ne-am pregătit și pentru ediția de iunie, pentru care am mers în Delta Dunării, unde am cunoscut un loc căruia mai ales oamenii îi dau un farmec aparte – Pensiunea Doi Căpitani.

Citeste tot articolul pe marieclaire.ro

E o exagerare să spun Delta Dunării în mai. O bucată din Delta Dunării, așa cum s-a văzut prin obiectivul nostru.

După foarte mult timp pentru mine am revenit în Deltă. Amicii ne povestiseră despre cât de frumoasă și verde este în luna mai. Trecuse însă prea mult timp de la ultima vizită și nu știam nici noi ce așteptări să avem.

Citeste tot articolul pe lipa-lipa.ro

De fiecare dată când încerc să povestesc despre un loc pe care l-am vizitat, mă găsesc frustrat de incapacitatea de a transmite cu acuratețe ce-am simțit.

Am petrecut cinci zile într-o minune a naturii, iar câteva rânduri de blog sunt inutile.

 

Citeste tot articolul pe tomanicolau.ro

V-am mai zis de Pensiunea Doi Căpitani din Crișan, din mijlocul Deltei. V-am mai explicat cât e de frumos, v-am mai arătat poze, dar acum vreau să vă las aici motivele pentru care m-am bucurat de zilele astea aici:
1.storceagul de somn, 2. borșul de pește, 3. ciorba de perișoare, 3. plachia de crap

Citeste tot articolul pe noi3.life

2018

Hârlețul mușcă adânc din pământul îmbibat cu apă. Pe ici, pe colo, mici ochiuri de apă mai amintesc de Dunărea revărsată peste maluri, cu nici două săptămâni înainte.

Vasile întoarce brazdele la foc continuu. Intru în vorbă cu el. Doar noi doi suntem în grădina din spatele pensiunii Doi Căpitani din Crișan, Delta Dunării. El trezit cu noaptea în cap cu treabă, eu trezit ca turistul pe care deja îl încearcă bătrânețile și nu mai poate dormi.

Citeste tot articolul pe Cristian China Birta.ro

A 15-a Tabără de Fotografie pentru Bloggeri (a 7-a la care am participat eu) s-a petrecut din nou în Deltă, în Crișan, la Pensiunea Doi Căpitani, un loc tare drag mie, gazda a nu mai puțin de trei TFB-uri până acum, iar o zi din cele trei pe care le-am stat acolo a fost una pe care n-o să o uit vreodată, nu că s-ar fi întâmplat ceva deosebit, ci pur și simplu pentru că mi-a dat o stare pe care îmi doresc să o pot avea în fiecare zi.

Citeste tot articolul pe danbyron.ro

2017

Dacă-ți dorești să descoperi Delta liniștită, însorită blând și sălbatică, atunci ar fi bine să te gândești la luna mai. Nu e tocmai perioada concediilor și vacanțelor, dar tocmai asta ar trebui să te bucure.

Citeste tot articolul pe Revista Tango

Săptămâna trecută, am fost în Delta Dunării timp de vreo cinci zile. Prima oară când ajung pe-acolo, că am văzut mai multă Europă decât Românie. Eu încă n-am ajuns la Cluj şi la Timişoara, dar bine c-am văzut Spania şi Portugalia de câte vreo trei ori.

Citeste tot articolul pe Subiectiv.ro

Uau, ce an plin, ce locuri frumoase am descoperit în România, ce pensiuni cu farmec, ce oameni speciali!

Toate astea mă fac să trag aer în piept și să spun încă o dată ce norocoși suntem că putem cutreiera țara asta frumoasă în lung și-n lat!

Citeste tot articolul pe Blogintandem.ro

Mergem des în Delta Dunării, probabil de 10-15 ori pe an, iar dacă ar fi să facem un top al cazărilor noastre preferate în Deltă, pe primele două locuri s-ar afla Pensiunea Doi Căpitani, iar pe al treilea – cortul.
Citeste tot articolul pe Noi3.life

Vezi video

2016

Pensiunea Doi Căpitani este un rai pentru iubitorii de pește gătit în fel și chip. Tot aici am mâncat cele mai bune icre din viața mea. Sergiu și Ariel sunt singurii care nu mănâncă din astea, pentru ei s-a gătit separat.


Citeste tot articolul pe Dan Byron.ro

Noi am stat doar patru zile acolo. Dar n-aș mai fi plecat. Pentru că n-a fost ceva care să nu-mi placă acolo. Cu siguranță am să revin la Doi Căpitani.

Citeste tot articolul la Sutu

Delta Dunării nu te încarcă cu nimic. Te face să te simți mic și nesemnificativ. Îți arată că ești neimportant, că te poți duce dracului fără ca universul să-și schimbe cursul firesc. Îți arată că cei cincizeci, șaizeci, șaptezeci, o sută de ani ai tăi sunt, cel mult, un fir alb în părul des al unui înțelept care tace și iartă, pentru că știe mai bine.

Citeste tot articolul la Toma Nicolau

E minunată delta. Chiar dacă trebuie să te trezești la 04:00 pentru a prinde răsăritul de pe un lac, după un drum de 20 de minute pe barcă, la viteză mare, într-un vânt și un frig care te fac să plângi cu vorbe pentru câteva clipe.

Citeste tot articolul la Andrei Cismaru

„Omul sfințește locul”. Da, am găsit locul, dar și oamenii, care se încadreaza perfect cu acest proverb. Am câteva ore de când am ajuns din tabara de fotografie organizată de Foto Union în Crișan, Tulcea, la Pensiunea Doi Căpitani.

Citeste tot articolul pe 76fm.wordpress.com

În acel moment, în care cobori din barcă trăgând bagajul după tine și având cameră agățată de gât, ești deja deconectat! Ești în altă lume și nu îți mai păsa decât de relaxarea ta. Nici când ți se amintește că a doua zi trezirea este la 4 dimineața nu îți dispare starea de bine.

Citeste tot articolul la Alexandru Nestian

Pentru mine emoția a început de când am citit anunțul pentru concursul de fotografie de pe pagina Foto Union și a ținut până în momentul în care am ieșit din casă, cu bagajele făcute pregătite pentru Delta Dunării. Pentru că, odată ajunsă acolo, emoțiile s-au transformat în trăiri, căutări și lecții de fotografie. Și de viață, de ce nu. Citeste tot articolul la Ionela Lungu

Se iau 12 bloggeri/istagrammeri/pasionaţi de fotografie şi se duc într-un sat liniştit din Delta Dunării, pe numele lui Crişan. Te–ai gândi că un sătuc cu o singură stradă nu are multe de oferit, mai ales când mergi cu scopul de a fotografia şi de a imortaliza poveşti. Ei bine, nu este deloc aşa.

Citeste tot articolul la Chineata

Am “rătăcit” prin Delta Dunării doar 3-4 zile, așa că probabil că n-am apucat să văd “adevărata față” a Deltei, dar printre fotografiile pe care le voi lăsa aici o să aștern și câteva gânduri despre acest loc despre care tot aud încă din generală. Mai ales că am dat Capacitatea la Geografie … Citeste tot articolul la Arielu

2015

Ok, not today, not today, today I even look cute-ish. And today I`m sharing with you my Danube Delta adventure. It was such a peaceful and relaxing one for Serban and I. And look – I even wore color. A?

Citeste tot articolul la Ana Morodan

Delta a fost mereu o inspirație pentru pictori, pentru cei ce caută culoarea în nuanțe armonioase și valențele peisajului discret.

Citeste tot pe Artinfonews – Pictori la Doi Căpitani în Deltă

Capul bunătăților artistice petrecute la pensiunea Doi capitani pare a fi Tița Marius, curator și selecționer, care s-a bucurat de complicitatea totală și esențială a celor doi căpitani, Denisa și Răzvan Mocanu.

Citeste tot pe Artinfonews – Fapte de pictură în Deltă

Vezi video

2014

Vezi video

Înainte de orice trebuie să-ți spun că m-am bucurat tare mult să aflu că în Delta Dunării nu se acordă autorizații de construire clădirilor care nu au acoperiș de stuf.

Citeste tot articolul la Adela Parvu

Cum scriam acum cateva zile, urma sa merg pentru prima oara in viata in Delta Dunarii. A fost o surpriza pentru multi, dar motivul e simplu. Eu sunt alergic, iar cand ma musca un tantar, iritatiile ajungeau la dimensiuni astronomice. Sau aproape :).

Citeste tot articolul la Imperator Travel

Nu stiu daca se intampla la fel la toata lumea, dar, pentru mine, Delta Dunarii a avut un efect de somnifer. De mult nu m-am mai trezit dupa ora 10, nici macar in weekenduri la Bucuresti.

Citeste tot articolul la Imperator Travel

Cazarea a fost la Pensiunea Doi Capitani, la o ora de mers cu barca din Tulcea, un loc in care nu incui usile la camera si nu-ti faci probleme daca-ti lasi lucrurile in mijlocul curtii, un loc extraordinar de linistit, unde poti intr-adevar sa te relaxezi in conditii excelente. Pacat ca nu am fost acolo ca sa ne relaxam, nici macar nu am apucat sa dormim prea mult.

Citeste tot articolul la Bogdan Nemes